divendres, 17 de desembre del 2010

Entorn Personal d'Aprenentatge (PLE)

L’Entorn Personal d’Aprenentatge (Personal Learning Environment) és el sistema que ajuda a la gent a prendre el control i la gestió personal del seu aprenentatge de forma que ajuda a gestionar i fixar els objectius de l’aprenentatge, a gestionar els continguts i els processos i a comunicar-se amb altra gent, i d’aquesta manera adquirir els objectius establerts.

Un PLE és un conjunt de serveis, programes o eines informàtiques que faciliten el nostre aprenentatge per tal d’adquirir coneixement. Normalment se representa amb un esquema o diagrama.

El primer cop que es parla de PLE data del 4/11/2004 en una conferència anomenada The Personal Learning Environments Session at JISC/CETIS

En aquesta Web de Juanmi Muñoz i Xavier Suñé hi ha molta informació sobre el PLE, PLN, amb vídeos i enllaços.

Força interesant és la dinàmica de treball que ens suggereix la  Web i en la que ens recomana diferents serveis per donar forma al nostre PLE. Personalment recomano un servei anomentat Netvibes. Només cal registrar-se i gaudir.

En el blog ENTORNOS PERSONALES DE APRENDIZAJE/SOCIAL LEARNING de David Álvarez trobem força informació. Encara està en desenvolupament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada